Tak.jpg
Nord_Gold_pos.png

Verksamhet

 

Norra Norrlands största tillverkare av byggplåt till tak och fasad, med verksamheter på flera orter. Från anläggningarna i Örnsköldsvik, Vännäs och Luleå levereraras kompletta lösningar till kunder i regionen och nationellt.

 

Företagets nisch är kompletta plåtlösningar som hantverkarna ska kunna montera på egen hand, på plats.  De flesta av plåtprofilerna tillverkas lokalt och kompletteras sedan med diverse plåtslageri- produkter. 

 

Med personlig service av erfaren och kunnig personal erbjuds kunden en lösning för helheten, oavsett om det är en friggebod eller en industrihall. Kunden kan vara både en privatperson och ett företag.

 

Att leverera rätt produkt, i rätt tid och till rätt pris, är företagets motto. Service erbjuds över hela landet.

 

Personal

 

37 anställda

 

Geografi

 

Försäljning och tillverkningslokaler på tre orter i Norrland;

  • Johanssons Plåt i Örnsköldsvik, Västernorrland

  • Nordprofil i Luleå Byggplåt, Norrbotten

  • Vännäs Plåt utanför Umeå, Västerbotten

 

Historia

 

Bolagen Johanssons Plåt samt Vännäs Plåt ägdes av Jens Hardegård respektive Kent Grönlund och Rickard Jakobsson innan ett samgående av verksamheterna skedde år 2018 och Nordprofil bildades. Bolagens anor sträcker sig tillbaka till 1940- respektive 1970-talet. Polskenet förvärvade bolaget år 2021. Alla grundare är fortsatt delägare och arbetar kvar i verksamheten med Jens Hardegård som VD.


Investeringsår: 2021
Bransch: plåt
VD: Jens Hardegård
Ort: Örnsköldsvik, Vännäs utanför Umeå och Luleå
Omsättning: 140 mkr
Anställda: 37
Nyckelmoment:


Polskenet förvärvar Nordprofil

Skärmavbild 2021-06-15 kl. 08.55.31.png